Wspólne stanowisko stowarzyszeń sędziowskich i prokuratorskich w sprawie inicjatyw dotyczących wspierania dalszego członkostwa Polski w Unii Europejskiej

Wspolne-stanowisko-stowarzyszen-sedziowskich-i-prokuratorskich-w-sprawie-inicjatyw-dotyczacych-wspie.pdf

09/10/2021

Inne

W trosce o byt i przyszłość naszej Ojczyzny, na salach rozpraw polskich sądów i europejskich trybunałów, na demonstracjach, w trakcie spotkań edukacyjnych z obywatelami oraz codziennie w mediach społecznościowych, stajemy w obronie uniwersalnych wartości, praw i wolności obywatelskich zagwarantowanych Polakom w polskiej Konstytucji i aktach prawa międzynarodowego.   Od kilku lat ostrzegamy, że łamanie przez […]

Od kilku lat ostrzegamy, że łamanie przez władzę ustawodawczą i wykonawczą Konstytucji RP i prawa europejskiego, może doprowadzić do wyprowadzenia Polski z rodziny państw Unii Europejskiej, które łączą wspólne wartości demokratyczne.

09/10/2021