Stanowisko Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka w sprawie „zdania odrębnego ” sędziego TK Mariusza Muszyńskiego do postanowienia o umorzeniu postępowania w sprawie K 9/16

HFPC-stanowisko-TK-K-9-16.pdf

16/05/2018

Helsińska Fundacja Praw Człowieka wydała stanowisko, w którym protestuje przeciwko formułowaniu zarzutu przez Mariusza Muszyńskiego o sprzeniewierzeniu się przez dr. A. Bodnara ślubowaniu i uchylaniu się od wykonywania obowiązków.

W oświadczeniu zarząd HFPC odniósł się również do ujawnionego w tym samym dokumencie manipulowania składami orzekającymi TK oraz tego, że wyrażenie takiego poglądu w „zdaniu odrębnym” do postanowienia o umorzeniu postępowania przed TK stanowi rażący przykład nadużycia prawa. Treść takiego postanowienia określa ustawa i nie dopuszcza składania od niego zdań odrębnych.

Powiązane raporty

Notice: Trying to get property 'post_author' of non-object in /home/ao/domains/archiwumosiatynskiego.pl/public_html/app/themes/ao/template-parts/link-avatar_title.php on line 10

HFPC-stanowisko-TK-K-9-16.pdf

16/05/2018